تبلیغات
وبلاگ بزرگ هفته ها - ایمنی غذا

صفحه نخست | آرشیو مطالب | ارتباط با ما | ایمیل مدیر | خانگی سازی | ذخیره صفحه | لینك آر اس اس | طراح قالب

کاربر مهمان، خوش آمدید به .:: وبلاگ بزرگ هفته ها ::.

موضوعات

آرشیو ماهیانه
هفته سوم اسفند 1389
هفته اول اسفند 1389
هفته چهارم بهمن 1389
هفته سوم بهمن 1389
هفته دوم بهمن 1389
هفته اول بهمن 1389
هفته چهارم دی 1389
هفته دوم دی 1389
هفته اول دی 1389
آرشیو کامل

آمار بازدید

نویسندگان :
» محمد سلامت

آمار وبلاگ :
تعداد مطالب :
تعداد نویسندگان :
آخرین به روز رسانی :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
بازدید کل :
آخرین بازدید :

اخبار امروز جام جم

تبلیغات


پیام مدیریت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازدیدكننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن كیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

ایمنی غذا

مرتبط با : پزشكی علمی

http://takrang.ir/wp-content/uploads/2010/11/food-photo.jpg

برروی هر میوه ای زهری نشسته است خوب آنرا در آب فرو برده و شستشو دهید .  (امام صادق (ع) )

نگهداری مواد غذایی

فساد مواد غذایی



غذای خوب ، غذایی است كه تركیب آن موافق و متناسب با نیازهای تغذیه ای بدن باشد و درعین حال سالم و بدون آلودگی به مصرف انسان رسیده باشد . تغذیه نادرست همیشه از كمبود مواد غذایی حاصل نمی شود، بلكه در بسیاری از موارد غذای خوب و كافی با دست انسان به غذای آلوده یا بی ارزش و بالاخره زیان بخش تبدیل می شود . فساد ماده غذایی به كلیه تغییراتی گفته می شود كه خوردن ماده غذایی را برای بدن انسان زیان آور می كند این تغییرات د راثر عوامل مختلف ایجاد می شوند در واقع غذای فاسد غذایی است كه خوردن آن از نظر حفظ سلامت انسان به صلاح نباشد . 

عوامل موثر در فساد مواد غذایی

مهمترین عوامل ، موثر در فساد مواد غذایی عبارتند از :

میكروارگانیسمها شامل باكتریها ، قارچها ، كپكها ، مخمرهاو غیره

حشرات و جوندگان (شپشك گندم و برنج ، لمبه آرد ، كرم سیب و سایر میوه ها و مورچه و سوسك و ملخ و غیره و همچنین جوندگان ) مواد غذایی مختلف از نظر آمادگی برای فساد پذیری وسرعت فاسد شدن متفاوت هستند ، بطور كلی مواد غذایی بر اساس سرعت و فساد پذیری به سه دسته تقسیم می شوند .

مواد غذایی زود فاسد شونده مانند شیر، گوشت ،‌ماهی ، مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی كه به دلیل فساد سریع ، آنها را باید فقط مدتی كوتاه و آن هم در یخچال نگهداری كرد.

مواد غذایی نیمه فساد پذیر مانند سبزیها و میوه ها كه می توان آنها را در هوای خنك و بیرون از یخچال برای مدتی كوتاه نگهداری كرد، ولی درهوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.

مواد غذایی دیر فساد مانند حبوبات و دانه های غلات خشك (گندم و برنج) را می توان در شرایط مناسب برای مدت طولانی نگهداری كرد. بطور كلی مواد غذایی كم آب و خشك خیلی دیر فاسد می شوند .

 

روشهای نگهداری مواد غذایی

نگهداری به كمك حذف یا كنترل مقدار آب

حذف آب مواد غذایی به منظور نگهداری آنها یكی از قدیمی ترین روشهای نگهداری مواد غذایی است كه در بسیاری از نقاط كشور مرسوم است . از جمله مهمترین این روشها می توان روشهای زیر را نام برد:

خشك كردن مواد غذایی

منجمد كردن مواد غذایی

اضافه كردن نمك (نمك سود كردن ) یا شكر (تهیه مربا و كمپوت )

  خشك كردن میوه و سبزی

انواع میوه و سبزی در زمان برداشت تا 90 درصد وزن خود آب دارند و اگر بتوان میزان رطوبت آنها را به زیر 14 درصد رساند ، میگروبها غیر فعال می شوند و می توان میوه ها و سبزیها را دخیره و نگهداری كرد . روش سنتی خشك كردن مبتنی بر خشك كردن در هوای آزاد و با استفاده از نور آفتاب است هنگام خشك كردن باید به نكات زیر توجه كرد: محصول مورد نظر ، وسایل كار و دستها را پیش از شروع كار ، باید بدقت شست وتمیز كرد .

میوه ها و سبزیها را برروی ظرفهای شسته شده و آماده قرار داد و روی آنها را با یك پارچه تمیز و نازك پوشاند. محل خشك كدرن باید بدون گردو خاك باشد .

میوه ها و سبزیهای خشك شده را باید در ظرف های دربسته و دور از گردو خاك نگهداری كرد .

سبزیهایی كه برای خشك كردن استفاده می شوند، باید از نظر قیمت مناسب ، از نظر نوع مرغوب و كاملا تمیز و پاك شده باشند .

سبزیها را باید طوری خشك كردكه رنگ آن از بین نرود و برای این كار باید آنها را در سایه خشك كرد .

برای تهیه سبزی خشك مرغوب باید سبزی آن كاملا تازه و بدون پژمردگی باشد و بهترین موقع چیدن و برداشت سبزیها برای خشك كردن صبح زود است تا فرصت كافی برای آماده كردن آنها در همان روز وجود داشته است تا فرصت كافی برای آماده كردن آنها در همان روز وجود داشته باشد . هر چه فاصله بین برداشت و خشك كردن كمتر باشد ، محصول نهایی بهتر خواهد بود زیرا سبزیها پس از برداشت نیز به فعالیت حیاتی خود ادامه می دهند و چون دیگر از زمین تغذیه نمی كنند ، ذخائر خود را مصرف می كنند و در نتیجه از وزن و مرغوبیت آنها كاسته می شود مراحل انجام كا ر به شرح زیر است :

ابتدا باید سبزی را پاك كرد و مواد زائد وصدمه خورده را با دقت جدا ساخت .

سبزی پاك شده را باید شست و آبكشی كرد تا آب آن كاملا خشك شود برای جلوگیری از زرد شدن سبزی خشك باید سبزی را تا حدودی خرد كرد ( نه خیلی ریز و نه خیلی درشت ) سپس پارچه تمیزی در آقتاب پهن كرد و سبزی خرد شده را روی آن ریخت و یك تكه پارچه تمیز و یا توری نازك برای جلوگیری از آلودگی روی آنها قرار داد .

بعد از اینكه سبزیها به مدت 4 تا 5 ساعت در معرض نور آفتاب قرار گرفتند ، باید پارچه ای را كه سبزیها روی آن قرار دارند به محل سایه انتقال داد تا سبزی در سایه و در نور غیر مستقیم آفتاب بقیه مرحله خشك شدن را طی كند .

پس از 1 تا 2 روز ( الته بسته به میزان حرارت محیط ) می توان مقداری از سبزی را در كف دست ریخت وبا كف دست دیگر آن را سایید. اگر سبزی كاملا پودر شود نشان دهند خشك شدن سبزی است و می توان آن را جمع آوری و در ظرف در بسته ای نگهداری كرد .

برای بسته بندی سبزیها و جلو گیری از آلوده شدن آنها ، باید از كیسه های پلاستیكی و یا پارچه ای استفاده كرد ودر كیسه را محكم بست و یا اینكه از قوطیهای درب دار استفاده كرد. 

روشهای نگهداری مواد غذایی

 خشك كردن مواد غذایی

منجمد كردن مواد غذایی

اضافه كردن نمك (نمك سود كردن ) یا شكر (تهیه مربا یا كمپوت )

نگهداری مواد غذایی با استفاده از سرما

نگهداری در یخچال خانگی

نگهداری در انبار

نگهداری در انبارهای عمومی

نگهداری در منزل
نگهداری در یخچال خانگی

سرما یكی از بهترین راههای نگهداری مواد غذایی است و در خانه ها از یخچال خانگی برای این كار استفاده می شود . ولی باید دانست كه بعضی از مواد غذایی فساد پذیر مانند گوشت ، شیر، تخم مرغ و حتی سبزیها و میوه ها را نمی توان برای مدتهای طولانی در یخچال خانگی نگهداری كرد . مثلا مدت نگهداری شیرو گوشت د ریخچال به شرح زیراست : شیر پاستوریزه یا جوشیده را می توان فقط 2 تا 3 روز در قسمت پایین یخچال خانگی نگهداری كرد.

انواع گوشت قرمز را به شرط اینكه بهداشتی تهیه شده باشد و تازه به دست مصرف كننده رسیده باشد ، فقط برای حدود یك هفته می توان در قسمت جا یخی نگهداشت .

زمان نگهداری گوشتهای سفید مانند مزغ و ماهی از این مدت هم كمتر است .

درجه حرارت قسمت پایین یخچال بسته و بی عیب و نقص بودن دستگاههای آن و همچنین مقدار غذایی كه در آن نگهداری می شود و بالاخره بسته به دفعاتی كه در یخچال باز و بسته می شود متفاوت و بین 1+ درجه سانتی گراد (در شرایط مطلوب ) و 10 + درجه سانتی گراد (در شرایط نامطلوب ) متغیر است بطور متوسط درجه حرارت قسمت پایین یخچال باید 4+ درجه سانتی گراد باشد .

ایمنی غذا
   


فلینظرالانسان الی طعامه

آدمی به قوت و غذای خود به چشم خرد بنگرد.

نگهداری در انبار

نگهداری در انبارهای عمومی

یكی دیگر از روشهای بسیار مهم نگهدای مواد غذایی ، استفاده از انبارهای مناسب است كه مجهز به وسایل لازم برای این كار باشد .

انبارهای مناسب برای نگهداری مواد غذایی باید در برابر رطوبت ، حرارت ، حشرات و جویندگان نفوذ ناپذیر باشد و نور ،‌ تهویه و قفسه بندی مناسب داشته باشد . اینگونه انبارها باید مجهز به دستگاههای مورد نیاز برا ی كنترل درجه حرارت و رطوبت نیز باشد .
نگهداری در منزل

روی هم انباشتن مواد غذایی بویژه آنهایی كه تنفس می كنند مانند غلات ، حبوبات ، سبزیها و میوه ها كار درستی نیست و برای جلو گیری از فساد آنها باید در ظرفها ، كیسه ها و گونیهای مناسب قرار داده و این ظرفها و كیسه را با فاصله های معینی روی هم یا در كنار هم گذاشت .

روش استفاده درست ا زیخچال خانگی

در اثر طولانی شدن مدت نگهداری مواد غذایی در حالت انجماد ، 

)C و ویتامین Bمقداری از ویتامینها ( بخصوص ویتامینهای گروه

در آنها كاهش پیدا می كند . علاوه بر آن هر قدر زمان نگهداری طولانی تر باشد ، احتمال كاهش ارزش غذایی محصول زیادتر شده و از كیفیت ظاهری مانند طعم ، رنگ و بطور كلی خصوصیات كیفی آن نیز كاسته می شود . بنابراین برای به حداقل رساندن این مشكلات ، لازم است به نكات زیر توجه شود :

خونابه هایی كه هنگام خارج كردن مواد غذایی از حالت انجماد از گوشتها خارج می شود ، باید با رعایت اصول بهداشتی ، مجددا به غذا اضافه شوند

مواد غذایی كه از حالت انجماد خارج شده اند ، باید در حداقل زمان و با حرارت كافی پخته شود

هر قدر سرعت انجماد بیشتر باشد ، تغییرات نامطلوب كمتر است بنابراین بهتر است مواد غذایی را بتدریج و در فواصل زمانی هر ده ساعت و یا بیشتر در داخل فریزر قرار دهید و در یك مرحله مقدار زیادی غذا در داهل فریزر قرار ندهید و از گذاشتن مقدار زیادی غذا در آن واحد در داخل فریزر خود داری كنید

یخچال را بیشتر از ظرفیت خود از مواد غذایی پر نكنید

كوشش كنید یخچال در یك سطح صاف قرار داده شود و تراز باشد

شیر و فراورده های آن

اگر از شیر خام استفاده می كنید ،‌حتما آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید

اگر امكان دارد ، از شیر پاستوریزه (شیر كارخانه ای ) استفاده كنید

از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اینكه با شیر پاستو ریزه تهیه شده باشد و یا اینكه درست كردن آن به كمك ماست ، سركه یا آبلیمو از شیر در حال جوشیدن تهیه شده باشد

هنگام خرید كشك مایع دقت كنید كپك زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد كشك مایع را قبل از مصرف به مدت 15 تا 25 دقیقه بجوشانید

ا زمصرف خامه پاستوریزه نشده خودداری كنید

از مصرف كره پاستوریزه نشده و فله به صورت مستقیم خودداری كنید

از بستنهایی كه با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند ، استفاده كنید

گوشت ، غذاهای گوشتی و تخم مرغ

گوشت یخ زده را به همان صورت در فریزر نگهداری كنید

برای خارج كردن گوشت از حالت یخ زده آن را شب قبل در داخل یخچال بگذارید

گوشت مرغی كه تیره ، پرخون و كبود است ، قابل مصرف نیست

گوشت مرغ نگهداری شده در شرایط نامناسب خاكستری و گاهی سبز رنگ است و مصرف كردنی نیست

جوجه هایی كه برای كباب مصرف می شوند نباید كمتر از 300 گرم وزن داشته باشند

از مصرف مرغهایی كه دچار لاغری شدید هستند، خود داری كنید

مرغهای مرده ای كه سر بریده اند دارای علامتهای زیر هستند :

ورم و سرخی پوست

لكه های آبی و سیاه در تاج

پس دادن رنگ كیسه صفرا

لكه های حنایی رنگ در محوطه شكمی

لخته های خود در قلب و رگها

 

روشهای مختلف پختن ماهی

روش آب پز كردن ( روش تن )

ماهی را در اندازه های مناسب و یا به صورت كامل در ظرف نسوز و درب دار بگذراید و حدود یك استكان آب ( برا یهر كیلو ماهی ) را با مقداری آب لیمو ، نمك ، فلفل ، زعفران خوب مخلوط كنید و سپس داخل ظرف بریزند به این غذا نصف استكان روغن مایع هم اضافه كنید در صورت تمایل مقداری سیر رنده كرده نیز روی آن بریزید و با حرارت ملایم بپزید . ماهی پس از نیم ساعت آماده مصرف می شود .

روش سرخ كردن

از نظر علم تغذیه ، سرخ كردن غذاها مطلوب نیست ولی اگر مایل باشید ماهی را به صورت سرخ كرده مصرف كنید ، ماهی پاك شده را با استخوان به قطعات ریزو ضخامت كم ببرید و پس از پاشیدن نمك روی قطعه ها به مدت نیم ساعت آنها را به حال خود بگذارید تا نمك را جذب كنند . سپس قطعات ماهی را روی كاغذ یا پارچه تمیز بگذارید تا آب آنها جذب شود ( در صورت تمایل ، می توان مقداری آب لیمو به ماهی زد) و آن را درون آرد سوخاری بگذراید سپس آن را در مایعی كه از تخم مرغ زده شده به دست آمده وارد كنید و در داخل ماهی تابه نسوز بگذراید و در روغن داغ و با حرارت ملایم سرخ كنید .

  روش شامی كردن

استخوانها ی درشت ستون فقرات ماهی را جدا و بقیه آن را چرخ كنید (استخوانهای كوچك ، پشت توری چرخ گوشت می ماند ) مقدرای سیب زمینی و لپه پخته شده را نیز چرخ و با كمی سبزی ، سیر، تخم مرغ ، فلفل و زعفران مخلوط كنید و مخلوط به دست آمده را به صورت شامی در ماهی تابه سرخ كنید .

روش كباب كردن

گوشت ماهی ،‌پیاز چرخ كرده ، نمك ،‌فلفل ، جوش شیرین و روغن مایع را با هم مخلوط كنید و به صورت خمیر در آورید سیخ كباب را با كمی روغن مایع چرب كنید و روی هر سخ حدود 100 گرم از این مخلوط قرار دهید و كباب كنید می توانید به جای كباب كردن با سیخ ، آن را روی كاغذ آلومینیوم چرب شده در داخل فر و یا روی گاز قرار دهید . در این زمینه رعایت نكات زیر ضروری است :

قبل از پختن و مصرف گوشتهای قرمز ، تمام چربی قابل دید آن را جدا كنید

پوست مرغ را كه دارای چربی زیاد است ،‌بكنید

تا آنجا كه ممكن است ، سرخ كردن گوشت دوری كنید

در مصرف مغز و زبان به علت دارا بودن چربی زیاد ، افراط نكنید

هنگام خرید تخم مرغ به تازه بودن آن توجه كنید (در ته آب نمك قرار می گیرد )

تخم مرغ خریداری شده را در یخچال نگهداری كنید

مصرف زرده تخم مرغ برای افراد بزرگسال نباید بیش از سه عدد در هفته باشد

ماهیهایی را كه از دور می آورند ، به صورت یخ زد خریداری كنید

از خرید فیله ماهی و ماهیهای پاك كرده (بدون مشخصات بسته بندی )

خودداری كنید

ماهیهایی كه چشم برجسته و شفاف ، فلس درخشنده ، آبششهای قرمز و بوی مطبوع دارند ، تازه و قابل خریداری هستند

برای پاك كردن ماهی حتما باید فلسهای آن را با چاقوی تیز یا لبه اره ای از طرف سر آن تراشید سپس شكم ماهی را خالی كرد و آن را از پهنا روی تخته آشپز خانه خوابانید و با چاقوی تیز، باله های پشتی ، شكمی ، مخرجی و سینه ای آن را برید و ماهی را بطور كامل با آب نمك شست .
   

 

 

ایمنی غذا

از خوردن غذاهای گوناگون بر سر یك سفره بپرهیزید زیرا این نوع خوراك نامبارك است .                                   رسول اكرم (ص)

سبزی و میوه ها

میوه ها و سبزی را تا حد امكان به صورت خام مصرف كنید

برا ی خرد كردند سبزی از چاقوی تیز استفاده كنید

برای پختن سبزیها ، ابتدا آب را بجوشانید و سپس سبزی را در آن بریزید و به مدت 20 دقیقه بپزید از سرخ كردن سبزی بپرهیزید .

هنگام پختن سبزیها در ظرف را ببندید و از پختن آنها به مدت طولانی خود داری كنید

میوه هایی را كه پوستشان خوردنی است با پوست مصرف كنید

میوه و سبزی را تازه خریداری و مصرف كنید و از انبار كردن آنها به مدت طولانی در منزل خودداری كنید

میوه و سبزی را قبل از نگهداری در یخچال به روش زیر شسته و بسته بندی كنید :

آن را زیر شیر آب بشویید

با استفاده از مخلوط آب و مایع ظرف شوی آنها را انگل زدایی كنید (نصف قاشق چایخوری مایع ظرف شویی در 5 لیتر آب ریخته و آن را بهم بزنید و مدت 5 دقیقه میوه و سبزی را در آن نگه دارید)

با استفاده از محلول پر كلرین آنها را ضد عفونی كنید (نصف قاشق چایخوری پودر پر كلرین در 5 لیتر آب به مدت 10 دقیقه )

آنها را تقسیم كرده و برای یك بار مصرف بسته بندی كنید

روش پخت سبزیهای خشك شده : هنگام استفاده ا زسبزیهای خشك شده مقدار لازم

سبزی خشك را در مقدار آبی كه برای پخت لازم است ،‌خیس كنید و بسته به نوع سبزی ، به مدت 1تا 5 ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد. سپس سبزی را همراه با آبی كه در آن خیسانده اید به غذا اضافه كنید تا بپزد یادآوری می شود كه آب سبزیها را نباید دور ریخت ، زیرا مقداری از مواد مغذی سبزی در آن است . اگر احیانا سبزیهای خشك شده ، دارای مقداری گرد و خاك و یا شن ریزه باشد ، ابتدا آنها را سریع آب بكشید و سپس به روش بالا آنها را خیس كنید .

غلات و حبوبات

در صورت امكان برنج را به صورت كته مصرف كنید تامواد غذایی آن در اثر آبكش كردن از بین نرود

از نانهای سبوس دار بویژه آنهایی كه از خمیر مایه برای تهیه خمیر آنها استفاده شده است ، استفاده كنید

نان را به اندازه مصرف روزانه بخرید و از مصرف نانهای كپك زده خودداری كنید

حبوبات را قبل ا زپختن یك شبانه روز د رآب بخیسانید و آب آن را دور بریزید و بعد بپزید

 

روغنها

از حرارت دادن زیاد و طولانی روغنهای مایع خودداری كنید

از مصرف روغنی كه چند بار حرارت دیده ، جدا پرهیز كنید

روغنهایی را كه بو و غلظت آنها زیاد است و تغییر رنگ داده اند ، خریداری نكنید . هنگام خرید به تاریخ تولید و مصرف روغن توجه كنید

درب ظرف روغن مایع را پس ا زهر بار مصر ف ببندید و در جای خنك و دور ا زنور نگهداری كنید

 

كنسروها

از خرید و مصرف كنسرو باد كرده و زنگ زده خودداری كنید

از نگهداری قوطی كنسرو در یخچال و محیطهای مرطوب خودداری كنید

باقی مانده كنسرو باز شده را در ظرفهای شیشه ای و در یخچال نگهداری كنید

از خرید كنسروهایی كه پروانه ساخت از وزارت بهداشت و تاریخ تولید و مصرف ندارند ، خودداری كنید

 

نكات كلی در هنگام كار با مواد غذایی باید رعایت كرد:


فردی

پوشیدن لباس تمیز

دور كردن زیور آلات از خود

پوشاندن سر

شستن دست با آب و صابون

پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه

باند پیچی كردن خراشهای روی دست و انگشتان

 

رعایت بهداشت غذا

سرد نگه داشتن غذاهای فاسد شدنی

خوب پختن غذا ( پخت كامل غذا میكروبها را می كشد زمانی پخت غذا كامل است كه درجه حرارت همه قسمتهای آن حداقل 70 درجه سانتی گراد باشد و بمدت كافی در این درجه حرارت نگهداری شود)

داغ یا سرد نگه داشتن آن

دور نگه داشتن غذای خام از غذای پخته بویژه غذاهای دریائی

نگه نداشتن مواد غذایی به مدت طولانی (حتی د ر یخچال )

 

رعایت بهداشت آشپزخانه

تمیز نگه داشتن محوطه آشپزخانه

تعویض و یا شستن مرتب پارچه ها  حوله هایی كه در آشپزخانه به كار می رود

نگهداری غذای پخته شده در وضعیت مناسب

غذای پخته شده را باید سریع سرد كرد وداخل یخچال نگهداری كرد

هنگام مصرف دوباره باید غذا را كاملا داغ كرد

تمام مراحل كار با غذاهای پخته شده فاسد شدنی ، باید با سرعت انجام گیرد

 تقلب در مواد غذایی

تقلب در امور مربوط به تولید و توزیع مواد غذایی معمولا از راههای زیر صورت می گیرد:

عرضه یا فروش ماده غذایی به جای ماده دیگر ( مانند فروش محلول جوهر سركه به جای سركه طبیعی )‌

مخلوط كردن مواد خارجی به یك ماده غذایی به منظور سوء استفاده (مانند اضافه كردن زاج به آرد برای سفید نشان دادن نان و یا اضافه كردن كدوی پخته و له شده به رب گوجه فرنگی و یا مخلوط كردن روغن نباتی با كره و یا افزودن جوش شیرین به شیر فاسد شده برای اینكه شیر فاسد شده در اثر حرارت لخته و دلمه نشود و فساد آن پنهان بماند)

فروش و عرضه مواد غذایی فاسد و یا مواد غذایی كه موعد مصرف آن گذشته باشد

به كار بردن رنگها ، مواد معطر و سایر افزودنیهای غیرمجاز در مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی

كم و زیاد كردن تركیبهای یك ماده غذایی ( مانند گرفتن چربی شیر واضافه كردن آب به آن )


منبع : www.tooba-ir.org


برچسب ها : غذا ایمنی مواد غذاییی چربی شیر کنسرو روغن غلات حبوبات سبزی میوه کباب روش کباب کردن سرخ کردن ماهی گوشت تخم مرغ یخچال

نوشته شده توسط محمد سلامت در چهارشنبه 20 بهمن 1389

نظرات ()

مطالب پیشین

جمهوری آذربایجان
حکایت لقمان حکیم !!!!
فرق "دیـــــــدن" و "نگـــــاه کردن" !!!
علائم هشدار دهنده ی بی آبی بدن
اسم واقعی بزرگان
داستان میدان تجریش...
در رثای نور
زندگینامه امام خمینی (ره)
زندگینامه امام خمینی (ره)
زندگینامه امام خمینی (ره)
ایمنی غذا
تغذیه و ورزش
زندگینامه محمدزکریای رازی (کاشف الکل)
ابوعلی سینا
والدین برای لگد زدن نیستند(یک مطلب بسیار مهم)
لیست کامل مطالب ارسالی


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ: محمد سلامت


صفحات جانبی

قرآن كریم


اَبر برچسبها
داستان امام خمینی پیشگیری نگاه کردن عطسه دزد ویندوز لقمان حکیم تبدیل پلیس رایانه نهج البلاغه مرد دستگاه زندگی شعر شارژ روزه گوشی همسایه تلسكوپ جالب بیماری آب عكس آیه الكرسی جمعه ترفند ایران سیگنال آفتاب دیدن باطری قرآن فیلم ژاپن بهشت لقمان تصویر معلم سرطان امتحان فردوسی پور ماهی دریا موبایل پیامبر امام فلش دیجیتال


Powered By mihanblog.com Copyright © 2009 by 7eha

Design By : wWw.Theme-Designer.Com


قالب وبلاگ

Free Template Blog

قالب بلاگفا

قالب پرشین بلاگ

قالب میهن بلاگ

قالب جوان بلاگ

قالب ایران بلاگ

قالب رویا بلاگ

قالب پرشین بلاگ

حرفه ای ترین قالب های وبلاگ

تم دیزاینر